SKOLOTĀJU DIENA SADRAUDZĪBAS VIDUSSKOLAS NEKLĀTIENES NODAĻĀ



Skolotāj,

“Tavs Vārds mirdz zeltītos rakstos
Un saulrietu sārtumā tvīkst.
Tam rudens roze zied koši,
Skauj viršu medainais glāsts”- tā tika uzrunāti  Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas neklātienes nodaļas pedagogi Skolotāju dienas pasākumā.  8. oktobris atnāca ar zeltainām lapām, ar salnām spītējošiem miķelīšiem, ar pārliecību, ka skolotājs kā burvis rada burvestības - piepilda audzēkņu sapņus un ieceres, palīdz atrast dzīvē īsto ceļu.

12.L klases audzēkņi šajā dienā vēlējās novadīt stundu skolotājiem. Tā kā viņi ir neklātnieki, stundas forma bija īpatnēja – nodarbība, kurā tika pielietotas sadarbības metodes, jo mērķis bija sagādāt prieku skolotājiem. Stundā audzēkņi iejutās skolotāju  tēlos un  lūdza pildīt  uzdevumus. Ļoti aizraujošs bija uzdevums, kurā katram skolotājam vajadzēja salikt puzli – atklātnīti ar rudens ziedu motīvu. Tikai pēc diezgan ilgas piepūles, bet toties arī pēc azartiskas darbošanās puzles attēls tika salikts. Stundas otrajā daļā jaunie skolotāji izklāstīja jauno vielu- pierādīja, ka skolotāja darbs ir misija. Viņi sumināja un sveica pedagogus. Bet noslēgumā tika lūgts skolotājiem veikt eksperimentu- degustēt audzēkņu sarūpēto cienastu.
Skolotāji bija patīkami pārsteigti par stundu- nodarbību, iepriecināti par skaisto, rudenīgo telpas noformējumu un sajūtās īpaši un pagodināti.
 
12.L klases audzinātāja Dagnija Jemeļjanova